Branderij
São Paulo’s ambachtelijke koffiebranderij
Na bijna tachtig jaar in de winkel te branden, openden we in 1993 een ruimere koffiebranderij in Sint-Amandsberg. Hier brandt onze familie nog steeds handmatig de koffies die je in onze winkel, webshop en bij onze partners vindt.


Koffiebranden is een echte ambacht. Bij São Paulo branden we twee tot drie keer per week in kleine batches. Zo bieden we onze huisgebrande bonen enkel supervers aan - dat ruik je en smaak je.
In onze koffiebranderij roosteren we met drie verschillende branders. Onze sample roaster gebruiken we om de kwaliteit van de geleverde bonen te proeven en onze kleinere Probat-brander is perfect om een exclusieve koffie in kleine hoeveelheden te roosteren. Maar de meeste bonen worden gebrand met onze Probat-brander van 22 kilo.
In ons aanbod vind je single origins (afkomstig uit één streek), single estates (afkomstig van één plantage) en houseblends met elk een eigen karakter. Zacht of sterk, complex of delicaat, fruitig of met chocoladetoetsen: elke koffieliefhebber vindt in onze winkel zijn zin.
Proef onze koffiebonen zelf
Ontdek onze huisgebrande koffies in onze winkel in Gent of shop online in onze webshop.