Je winkelwagen is momenteel leeg
Japanse stengelthee "Kukicha" (ook bekend als Karigane, of Bo-Cha)
biedt de mogelijkheid om te genieten van goede thee tegen een lage prijs.
In tegenstelling tot Sencha of Gyokuro worden voor de productie niet de hele bladeren
gebruikt, maar vooral de bijproducten van de theeproductie, namelijk stengels
en bladnerven. Wat Kukicha en (vooral Karigane) aantrekkelijk maakt voor theekenners,
is het feit dat de stelen van zeer hoogwaardige sencha's en gyokuro's worden
gebruikt voor deze productie. De theebladstelen zijn in deze gevallen
van zo'n hoge kwaliteit dat de groene thee qua smaak vaak een goede Sencha kan bijhouden.
Dus als je de optische charmes van hele theebladeren kunt missen,
kun je je portemonnee zuiniger maken met een goede Karigane en toch genieten
van de smaak van een goede Japanse groene thee. De stelen die gebruikt worden
voor deze Japanse Karigane groene thee komen van de voorjaarsoogst in de theevelden
van Hoshino/Yame op Kyushu.
Aanbeveling voor bereiding:
Hoeveelheid: 5g voor 450ml
Temperatuur: 80 ° C
Infusietijd: 1e infusie 60 seconden, 2e infusie 5 seconden