Je winkelwagen is momenteel leeg
Het voormalige dorp Hoshino (星野) in het noorden van Kyushu staat al eeuwenlang
bekend om de hoogwaardige groene thee. Het dorp, dat tegenwoordig tot de stad Yame
(八 女) behoort, heeft goede natuurlijke omstandigheden voor de theeteelt.
Daar horen naast de vruchtbare grond en zuiver bronwater ook bijzondere
klimatologische omstandigheden bij die de theeplanten een perfecte omgeving bieden.
Vooral als je 's ochtends door de met mist bedekte velden loopt,
voel je de magie van dit bijzondere theegebied. Dit alles en de passie
van de theeboeren daar maken groene thee van Hoshino / Yame in Japan gewaardeerde
producten waar nu steeds meer over gesproken wordt in Europa.
Gyokuro uit Hoshino is geen uitzondering. De groene thee, die tot drie weken voor
de oogst in de schaduw staat, wordt door veel kenners al beschouwd als de kroon
op de Japanse theesoorten. In Hoshino wordt het ook vaak verbouwd volgens
de traditionele methode, waarbij de velden worden overschaduwd met natuurlijke
rijststromatten. Alleen de beste bladeren van de eerste oogst werden gebruikt
voor deze speciale melange.
Om optimaal te kunnen genieten van de pure smaak van deze premium thee,
is het vooral belangrijk om de bereidingsinstructies exact op te volgen
en niet te veel of te heet water te gebruiken.