Je winkelwagen is momenteel leeg
San Cristobal is het meest oostelijk eiland van de Galapagos eilanden en geologisch één van de oudste. Deze uitzonderlijke koffie, biologisch geteeld op vulkanische bodem, heeft een uitmuntend, heerlijk aroma met een krachtige body. Een koffie die perfect
In 1879 werden de eerste Arabica planten van het type Bourbon op het eiland Chatham, het huidige San Cristóbal, geplant. deze koffiebomen produceren nog steeds uitstekende koffiebonen, hoewel koffiestruiken gewoonlijk een levensduur hebben van 30 tot 40 jaar. Vanwege de koude Humboldt-stroom, afkomstig van Antarctica, is het klimaat gematigd oceanisch en brengt het tussen januari en mei tropische regen naar de zuidelijke hellingen van de eilanden. De koffiebomen groeien op relatief jonge en voedzame vulkanische grond. Het volledig intacte ecosysteem en het unieke microklimaat – elke vorm van gebruik van pesticiden, fungiciden, herbiciden en kunstmest is verboden maakt de productie van uitstekende biologische koffie mogelijk.
Galápagos-koffie groeit onder schaduwbomen (zoals avocado's, guaves en sinaasappels). Alleen organische stoffen, die van nature voorkomen, worden gebruikt voor mest. Al deze factoren maken deze "Island Coffee" zo uniek.
Locatie: San Cristobal, hoort bij Ecuador
Type: Arabica
Variëteit: Bourbon – 100% BIO
Hoogte plantage: 130-350 m
Oogst: juni - oktober
Proces: handgeplukt, gewassen, gedroogd in zacht zonlicht
Screen: 18
Cafeïnegehalte: 1,34 %
Cupping: Aciditeit van citrus, intense body, aroma van pitvruchten